Diabetes schoenen Brasschaat

Specialist in diabetesschoenen te Brasschaat

Stijlvolle schoenen

Einde van voetklachten

Uitgebreide keuze

Bent u op zoek naar goede diabetesschoenen in regio Brasschaat? Wij geven u graag professioneel advies. Een veel voorkomende chronische ziekte is diabetes mellitus oftewel suikerziekte. Deze ziekte steekt de laatste decennia meer en meer de kop op. De problematiek kan lijden tot tal van problemen of verwikkelingen. Eén ervan zijn problemen met de voeten. Door een verminderde gevoeligheid is de kans op wonden en infecties veel groter. Daarom dat diabetes en preventie nauw verband houden en dat passende diabetesschoenen cruciaal zijn.

Het belang van goede diabetesschoenen

Bij diabetes is het van enorm belang om uw voeten grondig te verzorgen en passende diabetesschoenen te dragen. Als specialist op gebied van orthopedie geven we u enkele tips mee:

  • Was uw voeten dagelijks, zeker tussen de tenen! Goed spoelen, zodat er geen zeepresten achterblijven.
  • Gebruik lauw water. Door aantasting van de zenuwbanen kan uw gevoeligheid namelijk sterk dalen, wat de kans op verbranden vergroot.
  • Droog de voeten goed af, zeker tussen de tenen.
  • Wissel dagelijks de kousen. Let op dat u kousen draagt met een minimum aan naden.
  • Let goed op welke schoenen u koopt. Koop diabetesschoenen in gespecialiseerde winkels waar men op de hoogte is van de problematiek van diabetes.
  • Raadpleeg tijdig een pedicure zowel preventief als verzorgend.
  • Inspecteer dagelijks uw voeten of vraag iemand de onderkant van uw voeten dagelijks te controleren.

De verzorging van de onderste ledematen bij diabetici is fel verbeterd. Het geheim van het succes ligt hem in preventie. Dit kan slechts werken als men zijn verantwoordelijkheid neemt voor goede hygiëne, goede diabetesschoenen en dagelijkse inspectie. Raadpleeg tijdig een diabetesvoetkliniek in uw buurt. Hier wordt u door een multidisciplinair team gevolgd. Zo kan uw suiker ideaal geregeld worden en kunnen wonden en infecties tijdig behandeld worden.

Bestel onze schoenen en vermijd problemen

Bij Orthopedie Van Der Steen in Brasschaat is het onze missie om passende schoenen te bieden voor eenieder met voetklachten, waaronder klachten veroorzaakt door diabetes. Omdat elke voet en alle klachten verschillen, bieden we geen standaardoplossingen, maar wel orthopedische schoenen op maat aan, gemaakt in ons atelier in Brasschaat. Met drie generaties aan kennis, hebben we de juiste ervaring in huis om schoenen te ontwikkelen die diabetes-gerelateerde voetklachten voorkomen of verlichten. Aarzel dus niet om een afspraak te maken voor persoonlijk advies en een meting. Vervolgens maken we uw diabetesschoenen op maat in ons atelier in Brasschaat. Contacteer ons voor meer info op het nummer 03/651.68.87 of via het contactformulier.